Tragtbæger med blå kant, lille

297.83 NOK

Lille tragtbæger med blå kant.

 

Tragtbægrene var den mest almindelige type af drikke glas i vikingetiden 800-1050 e.kr. Der er fundet store mængder under arkæologiske udgravninger på vikingernes bo-og handelspladser i Sverige, Norge, Danmark og Nordtyskland, men også på andre pladser i Europa.

På Björkö (Birka) er tragtbægre i forskellige udformninger og udførelser hovedsageligt fundet i kvindegrave. I Trelleborg er der fundet tragtbægre med blå kant.

Originalen er formodentligt fra det daværende Frankerriget, nutidens Frankrig og dele af Tyskland og hjembragt af vikingerne på deres rejser.

Glassets form forklares med de såkaldte germanske drikkevaner. Man var tvungen til at drikke `bunden op´ , inden man kunne stille glasset fra sig.

Allerede lang tid før vikingerne var nordboerne kendte for deres drikkevaner. Man drak øl og mjød.

 

Dette glas er håndlavet.

Der er ikke fundet bevis for, at de har siddet i et jernstativ.

Modell: 296
Vekt: 0,14
Tilgjengelighet: Bare 2 produkt (er) tilbake

Bortset fra at blive brugt til at drikke af, blev tragtbægeret også brugt som lamper, idet de blev fyldt med olie og isat væge. I udstillingen "The World of Byzantin", kunne man se en lysekrone med tragtbægre.

 

Der er i Birka fundet 8 hele tragtbægre ( grav 577,526,551,850,854,464,849,493), enten ensfarvede, med små bobler eller med blå kant.

 

Dette tragtbæger er fra grav 527Bilden http://www.historiska.se/data/?bild=17560 som visar objektet http://www.historiska.se/data/?foremal=106814
Gunnel Jansson SHM">

" rel="cc:attributionURL">Det er ingen anmeldelser ennå. Bli den første til å skrive oss din mening

Legg til anmeldelse: