Tragtbæger med blå kant, ml.

315.25 NOK

Ensfarvet glas med blå kant.

Tragtbægrene var den mest almindelige type af drikkeglas i vikingetiden 800-1050 e.kr.. Der er fundet store mængder under arkæologiske udgravninger på vikingernes bo-og handelspladser i Sverige, Norge, Danmark og Nordtyskland, men også på andre pladser i Europa.

På Björkö (Birka) er tragtbægre i forskellige udformninger og udførelser hovedsageligt fundet i kvindegrave. I Trelleborg er der fundet tragtbægre med blå kant.

Originalen er formodentligt fra det daværende Frankerriget, nutidens Frankrig og dele af Tyskland og hjembragt af vikingerne på rejse.

Glassets form forklares med de såkaldte germanske drikkevaner. Man var tvungen til af drikke ´bunden op´, inden man kunne stille glasset fra sig.

Allerede lang tid før vikingetiden var nordboerne kendte for deres drikkevaner. Man drak øl og mjød. Der er ikke fundet bevis for, at de har siddet i et jernstativ.

Dette glas er håndlavet.

 

Modell: 295
Vekt: 0,25
Tilgjengelighet: Bare 1 produkt (er) tilbake

Det er foreslået, at bortset fra at blive brugt til at drikke af, så blev tragtbægeret også brugt som lamper, idet de blev fyldt med olie og isat en væge. I udstillingen "The World of Byzantin", kunne man se en lysekrone med tragtbægre.

 

Der er i Birka fundet 8 hele tragtbægre (grav 577,526,551,850,464,849,493), enten ensfarvede, med små bobler eller med blå kanter.

 

Dette tragtbæger er fra grav 526, og kan ses på Historiska Museum, Stockholm.

http://www.historiska.se/data/?bild=18445
Anställd vid SHM SHM">

">

 

Det er ingen anmeldelser ennå. Bli den første til å skrive oss din mening

Legg til anmeldelse: