Tragtbæger med blå kant, stor

346.28 SEK

Ensfarvet glas med blå kant.

Tragtbægrene var den mest almindelige type af drikkeglas i vikingetiden 800-1050 e.kr.. Der er fundet store mængder under arkæologiske udgravninger på vikingernes bo-og handelspladser i Norge, Sverige, Danmark og Nordtyskland, men også på andre steder i Europa.

På Björkö (Birka, Sverige) er tragtbægre i forskellige udformninger og udførelser hovedsageligt fundet i kvindegrave. I Trelleborg er der fundet tragtbægre med blå kant.

Originalen er formodentligt fra det daværende Frankerriget, nutidens Frankrig og dele af Tyskland, og hjembragt af vikingerne på deres rejser.

Glassets form forklares med de såkaldte germanske drikkevaner. Man var tvungen til at drikke ´bunden op´, inden man kunne stille glasset fra sig.

Allerede land tid før vikingetiden, var nordboerne kendte for deres drikkevaner. Man drak øl og mjød.

Der er ikke fundet bevis for at de har siddet i et jernstativ.

 

dette glas er håndlavet.

Modell: 297
Vikt: 0,35
lager: Levereringstid 14 dage dag(ar).

Det er foreslået, at bortset fra at blive brugt til at drikke af, blev tragtbægeret også brugt som lamper, idet de blev fyldt med olie og isat en væge. I udstillingen "The World of Byzantin", kunne man se en lysekrone med tragtbægre.

 

Der er i Birka fundet 8 hele tragtbægre (grav 577,526,551,850,854,464,849,493) . Enten ensfarvede, med små bobler eller med blå kant.

 

Dette tragtbæger er fra grav 527

Bilden http://www.historiska.se/data/?bild=17560 som visar objektet http://www.historiska.se/data/?foremal=106814


Gunnel Jansson SHM">"> 

Det finns inga recensioner här. Vi kommer gärna om du vill rapportera som den första.

Lägg recension: